Om os

’Om os’ er måske så meget sagt.

Wood by RUSKJÆR er en enkeltmandsvirksomhed, der bygger på en passion, hvor det gode træhåndværk er omdrejningspunktet.

Inspirationen og vejledningen finder jeg i baglandet. Min far er snedker og jeg kan roligt sige, at han er lidt af et forbillede. Gennem hele min opvækst har forskellige former for træhåndværk været et fast element. Baggrunden for at starte denne virksomhed er et brændende ønske om at skabe flotte dekorative trævarer, som folk bliver glade for.

Kerneværdier for virksomheden:

  • Produktion med holdning: Jeg vil gerne være med til udnytte ressourcerne bedst muligt og arbejder derfor med upcycling af træ, der ellers ville være blive smidt ud.
  • Håndlavede produkter: Størstedelen af produktionen foregår helt manuelt.
  • Priser, kvalitet og service: Her på siden betaler du ikke for et kendt navn, så priserne er til at forholde sig til. Fokus er i stedet på høj kvalitet og god service.

Upcycling – måske det nye sort?

En lang række producenter og forbrugere forholder sig aktivt til den stigende miljøbelastning. Det gør jeg også.

Den danske betegnelse for upcycling er “opkvalificerende genbrug, hvor det i bund og grund handler om at tilføje ny værdi til en ting, som andre anser for affald”. Denne forklaring sætter ganske fint rammen for den tilgang og den holdning, som jeg arbejder ud fra.

Helt specifikt handler det ved Wood by RUSKJÆR om at anvende træ, der enten er afskæringer fra andre produktionsvirksomheder eller planker, der er fundet for smalle for savværkerne. Disse kasserede råmaterialer får nyt liv, og de er med til at holde priserne nede på vores produkter. Det er rent win-win.

Fordele og ulemper

I min produktion kan jeg ‘desværre’ ikke bare stoppe en klods ind i den ene ende, hvorefter en træfigur hopper ud i den anden.

Det er faktisk et helt fastlagt koncept og en bevidst tilgang, hvor der til tider kan være udsolgt af en vare, men hvor jeg hele tiden har føling med – og kan stå inde for min produktion.

Alt drejearbejde samt finish er lavet i hånden, og når man som enkeltmandsvirksomhed beslutter sig for at arbejde med sådan en tilgang, sætter det nogle produktionsmæssige begrænsninger.

Til trods for at produkterne bliver lavet i hånden, er der sat meget høje standarder for, at levere ensartede produkter af høj kvalitet. Træ er dog et organisk materiale med skiftende nuancer og træårer. Der kan derfor forekomme mindre forskelle mellem produktet og de viste produktbilleder.

Ønsker og forespørgsler

Som kunde er du altid meget velkommen til at henvende dig, hvis du har forslag eller ønsker. Udover produkterne vist her på siden har jeg tit gang i projekter ved siden af, som f.eks. plankeborde, sofaborde og andre specialvarer.

Du kan enten benytte kontaktformularen under menuen ’Kontakt os’ eller skrive en mail til woodbyruskjaer@gmail.com.

Tusind tak fordi du vælger at handle ved Wood by RUSKJÆR. Jeg håber, at du bliver glad for dit produkt.

Venlig hilsen
Jonas Hørup Ruskjær